0 0
Paris Gezi Rehberi | Saint Germain - GB Rehberi

Paris Gezi Rehberi | Saint Germain

Read Time:1 Minute, 39 Second
Paris gezi rehberinin bir diğer heyecanlı noktalarından birindeyiz! Napolyon Bonapart, Zafer Takı olarak bilinen yerde Austerlitz savaşında galip gelen fransız askerlerine seslenmiş ve “Evinize zafer taklarının altından geçerek döneceksiniz.” demiş.
Ve şimdi Paris’i ikiye bölen Seine Nehri’nin sağ tarafında kalan Rive Droite’i gezelim.
Bunun için öncelikle Troca Dero durağında inip Eyfel’e gidiyoruz.
Biz kendisiyle dün çok haşır neşir olduğumuz için bir kaç fotoğraf çektikten sonra, nehir boyunca sol tarafa doğru yürüyoruz, ki bu esnada karşımıza Concorde Meydanı ve Zafer Takı çıkıyor. Çok geniş bir meydan olduğu için gözünüz korkmasın. Genişliğin sebebi şu anda devasa Şanzalize’nin başında olmanız.
İstiklal Caddesi’nin bilmem kaç katı genişlik ve uzunluktaki bu caddenin üzerinde Louis Vuitton’dan Zara’ya, Laduree’dan Mercedes’e kadar pek çok mağazayla karşılaşacaksınız. Tüm bu dolaşma esnasında yaşadığınız anları instagrama yüklemek için sabırsızlanıyorsanız, Şanzalize üzerinde Wifi’nızı açık tutmanızı öneririz:)
Tam artık yürümeye mecalim kalmadı dediğiniz anda ara sokaklara bir göz atıp çok makul fiyatlarda kahve içebilirsiniz. Biz üst üste americano ve latte’leri devirdiğimiz  Elu Meilleur’u tercih ettik. Yeterli enerjiyi depoladıktan sonra yürümeye devam ederseniz yeşil bir alan çıkacak karşınıza, ki bu Şanzalize’nin sonuna geldiğinizin müjdesi!
Bu mutlulukla yolunuza devam ederken, sokakta karşılıklı olarak yer alan Grand Palais ve Petit Palais’leri göreceksiniz. Bu kardeş yapıları inceledikten sonra ilerde karşınıza Seine Nehri çıkacak. Pont Alexandre III Köprüsü üzerinde hatıra fotoğrafı çektirmeyi unutmayın.
Bu kısmı da bitirdiğimize göre şimdi metroya binip Opera Meydanı’na geçme vakti. İstikametimiz Opera’nın arkasında kalan devasa AVM Printemps. Paris’in en şaşalı alışveriş merkezlerinden Printemps’te ilk olarak, güvenlik görevlilerin ne kadar çok olduğu dikkatinizi çekecek. Sevgili Gidelim Buralardan’cılara burada da Wifi’larını açmaları gerektiğini söyleyelim. Eğer alışveriş yapmayacaksanız katları göz ucuyla bakarak bitirebilir ve Paris’in en güzel manzaralarından biriyle karşılaşacağınız terasına çıkabilirsiniz.
Ayaklar çimlerde, elinizde soğuk kahveniz ve karşınızda Paris. AVM’yse AVM bizde de var, let’s get chill diyesi geliyor insanın:) Günün yorgunluğunu burada attıktan sonra, biz tam anlamıyla sürünerek evimize geri dönüyoruz. Siz de enerji kaldıysa belki biraz daha güneşlenirsiniz:)
Biz de Paris geleneğidir, evde akşam yemeğimizi yedikten sonra şaraplar alınır Eyfel’in karşısındaki çimlerde keyif yapılır
Happy
0 0 %
Sad
0 0 %
Excited
0 0 %
Sleepy
0 0 %
Angry
0 0 %
Surprise
0 0 %
admin

Recent Posts

İstanbul 2024 Yılbaşı Programları

2024 yılının başlamak üzere olduğu bu özel gecede İstanbul'da unutulmaz bir yılbaşı tatili yapmaya ne…

6 ay ago

Alaçatı’nın En İyi Restoranları – 2023

Alaçatının en iyi restoranları listemize göz atmayı unutmayın.

12 ay ago

İstanbul’un En İyi Havuzları: İstanbul Hilton Bomonti

Yaklaşan kavurucu yaz sıcaklarında şehrin stresinden uzaklaşıp, kaçıp havuz keyfiyle serinlemek isteyenler için İstanbul’un en…

12 ay ago

Tutkum Boğuşmak Show

Tutkum Boğuşmak, gerçek adıyla Utku Ergin'in yarattığı ve Türkiye'nin en önemli ilişki uzmanı ve seksologu…

1 yıl ago

Dada Salon Biletleri

Bilet alma deneyimini, öncesini ve sonrasını yeniden tanımlayan sosyal keşif ve planlama platformu Mobilet, mayıs…

1 yıl ago