0 0
Minorka (Mahon) Seyahati Rehberi | Spain Menorca Mahón Trip - GB Rehberi

Minorka (Mahon) Seyahati Rehberi | Spain Menorca Mahón Trip

Read Time:3 Minute, 30 Second

Dürüst olmak gerekirse tur programında Minorka (Menorca) ya da Mahon’u (Mao) gördüğümüzde bizler için hiçbir şey ifade etmemişti. Hatta en çok güvendiğim Tripadvisor’ı da biraz karıştırdığımda düşündüğüm tek şey Midilli gibi gereksiz bir adaya gidiyoruz olmuştu. Tur ve seyahatler esnasında neredeyse hangi kafede oturacağımıza kadar plan yapan ben, bu sefer Minorka’ya giderken hiç bir rota çıkarmamıştık.  Tek büyük planımız en yakın plaja gidip, güneşlenmekti!

Menorca Tourist Map

Aslında GidelimBuralardan olarak tüm amacımız da gittiğimiz, gördüğümüz yerleri mümkün olduğunca detaylı içeriklerle paylaşarak bizden sonrakilere yol gösterici olmasını sağlamak. Birçok gezi blogunun aksine nasıl gidilir ve ne yapılır gerçek önceliğimiz arasında yer alıyor.

Ibiza’dan ayrılıp Minorka’ya doğru yola çıktıktan sonra sabaha doğru bu kıyılara varıyoruz. Ibiza ve Minorka’nın arası aslında çok uzak değil fakat cruise yavaş yavaş ilerlemeyi tercih ediyor. Minorka’ya 2 aktarma ile İstanbul’dan uçmak mümkün. Yaklaşık 1 kişi gidiş – geliş uçak bileti 2.000TRY civarında. Buraya gelmenin en mantıklı yolu ise Barselona ya da Valencia’dan kalkan gemiler ile yaklaşık 7 saatlik bir deniz yolculuğunu tercih etmek. Barselona’dan buraya gemi ile gelmenin maliyeti ise kişi başı 120€ civarında. Değer mi değer!

Menorca Tourist Map

Gemimiz sabaha doğru bir kanaldan sisler içerisinde ilerleyerek gidiyor. Panama Kanalı vari bu kanalda ilerlemek sabah biraz ürkütücü. Gemi sireni aralıklarla çalarak bu dar boğazda ilerliyor. Sabah 08.00 gibi Minorka’nın Mahon limanına yanaşıyoruz. Barselona’dan gelenler adanın kuzey tarafındaki başka bir limanına yanaşıyor, biz ise tam tersi taraftayız.

Biz limana yanaştığımızda sis dağılmış oluyor ve karşımızdaki şehri tüm güzelliği ile görme şansını yakalıyoruz! Karşımızda rehberimizin deyimiyle, Mallorca’dan sonra görebileceğimiz en güzel İspanya sahili! Limandan şehre baktığınızda filmlerdeki gibi bir sahne sizleri karşılıyor. Merdivenli bir meydan ve bu meydanın arkasında yükselen sarı tonlarda enfes bir şehir!

Spain Minorka Menorca Mahon 2

Kendimizi hemen tourist information noktasına atıyoruz 🙂 Tahmin ettiğimizden daha fazla keşfedilecek şey olduğunu düşünüyoruz. Tourist information limandan indiğiniz gibi 20m. sol tarafta kalıyor. Haritada gitmek istediğimi plaj ve eski şehri tarif eden bir harita ile kendimizi yollara bırakıyoruz.

Spain Minorka Menorca Mahon 2

Palmiyeler arasındaki merdivenlerden yürümeye başlıyoruz. Biraz yürüdükten sonra hoop eski şehrin içerisindeyiz. Manzarası ile binaları ile bizi çok etkiliyor.  Dar sokaklar, sessiz yollar, inanılmaz kibar insanlar…  Dürüst olmak gerekirse diğer gittiğimiz yerlere nazaran daha çok etkileniyoruz. Biraz ara sokaklarda kaybolup o güzel yerleri gezdikten sonra, meydan denilen, Gezi Parkı’nın 4’te biri büyüklüğünde bir alana geliyoruz. Etrafta güzel kafeler ve restoranlar var ama en önemlisi herkese açık ücretsiz wifi! Meydandan sağ tarafa doğru devam ediyoruz ve otogardayız! Burada 12 numaralı halk otobüsüne binip yaklaşık 20dk sonra Prima Punta plajına gitmeyi hedefliyoruz. Kişi başı tek yön 1,6€!

Spain Minorka Menorca Mahon

 

Plaja dünyanın en güzel yazlıkları arasında gidiyoruz. İnsanların nasıl güzel ve huzurlu yaşadığını, hiç bir yere yetişme telaşı olmadan keyifle gittiklerini görüyoruz. Bir de halk otobüsünde çalan İspanyol müziklerden midir nedir, ortam gözümüz iyice güzelleşiyor. Ve sonrasında Punta Prima Plajı bizleri bekliyor!

Menorca Macarella Beach

Dünya’nın en saklı kalmış plajları arasında gösterilen Macarella Plajı’da yine Minorka sahillerinde yer alıyor. Buraya ulaşmak için ekstrada 2 saat yol kat etmemiz gerektiği için bizler kendimize seçtiğimiz plajla yetiniyoruz. Daha uzun konaklamalarınızda kesinlikle bu eski İspanya’yı keşfetmeyi ihmal etmeyin.

Daha sonra tekrar merkeze otobüsle geri dönüyoruz. Bahsetmekte fayda var ki burası sandaletleriyle ünlü! Selin’in bizi aydınlatmasıyla burada satılan el emeği gerçek deri sandaletlerin aslında ünlü bir marka tarafından kat ve kat fiyata bizim ülkemizde satıldığını farkediyoruz.

Tadı damağımızda ayrıldığımız bu şehir, bizler de tekrar tekrar gelme hissi uyandırıyor. Dönerken tekrar Minorka boğazı’ndan enfes güzel yalı ve binalarıarasından geçerek dönüyoruz. Biz neyiz, nerede yaşıyoruz…

Spain Minorka Menorca Mahon 3

Beğendiklerimiz: Minorka – Plajları – Yazlık Evler – Mimari – İnsanların Sıcaklığı

Beğenmediklerimiz:   — YOK —-

LEZZET: ☆☆☆☆☆

ORTAM: ☆☆☆☆☆

SERVİS: ☆☆☆☆

FİYAT: ☆☆☆☆

FİYAT/PERFORMANS: ☆☆☆☆

ULAŞIM: ☆☆☆☆☆

Gezginler bu içeriği en çok bu kelimelerle aradılar;

Minorka Gezi Rehberi Minorka Alışveriş Minorka Ne Zaman Gidilir
Minorka Bilinmesi Gerekenler Minorka Faydalı Bilgiler Minorka Ulaşım
Minorka Nasıl Gidilir Minorka Nerede Minorka Otelleri
Minorka Gezilecek Yerler Minorka Nerede Kalınır Minorka Seyahati
Happy
0 0 %
Sad
0 0 %
Excited
0 0 %
Sleepy
0 0 %
Angry
0 0 %
Surprise
0 0 %
admin

Recent Posts

İstanbul 2024 Yılbaşı Programları

2024 yılının başlamak üzere olduğu bu özel gecede İstanbul'da unutulmaz bir yılbaşı tatili yapmaya ne…

7 ay ago

Alaçatı’nın En İyi Restoranları – 2023

Alaçatının en iyi restoranları listemize göz atmayı unutmayın.

12 ay ago

İstanbul’un En İyi Havuzları: İstanbul Hilton Bomonti

Yaklaşan kavurucu yaz sıcaklarında şehrin stresinden uzaklaşıp, kaçıp havuz keyfiyle serinlemek isteyenler için İstanbul’un en…

12 ay ago

Tutkum Boğuşmak Show

Tutkum Boğuşmak, gerçek adıyla Utku Ergin'in yarattığı ve Türkiye'nin en önemli ilişki uzmanı ve seksologu…

1 yıl ago

Dada Salon Biletleri

Bilet alma deneyimini, öncesini ve sonrasını yeniden tanımlayan sosyal keşif ve planlama platformu Mobilet, mayıs…

1 yıl ago