Bali’de Yaşam | Uluwatu Tapınağı
Read Time:1 Minute, 19 Second

Bali’de Yaşam | Uluwatu Tapınağı

0 0

Maymunların ev sahipliğinde masum bir tapınak gezisiydi…

Bir tarafta muhteşem bir manzara ve günbatımı, diğer tarafta her an benden ne çalacak diye endişe duyduğunuz maymunlar.. Sen o kadar yol git, filiydi maymunuydu sürekli bir korku yaşa:)

bali-gezilecek-yerler-tapinak-uluwatu

Bali’yi gezerken adada ne kadar çok tapınak olduğunu muhtemelen fark etmişsinizdir. Dinlerine çok düşkün olan yerliler, her tapınak, dükkan ve evin önüne kendilerini şeytandan koruduklarına inandıkları ve içerisinde tütsü, çiçek ve bisküvi olan minik sepetlerden bırakıyor.

bali-tutsu-tapinak-hindu

Hal böyleyken, ister balayına ister tatile gelin, adanın tapınaklarını gezmek sizin için bir sorumluluk hatta görev halini alıyor. Biz de, onları daha iyi anlamak için adanın en meşhur altı tapınağından Uluwatu Tapınağı’nı ziyaret etmeye karar veriyoruz.Tam burada rehberimiz Putu’nun tavsiyelerine ne kadar minnettar olduğumuzu söylemekte fayda var tabii.

bali-nereye-gidilir-uluwatu-tapinak

Dik bir uçurumun kenarına kurulmuş Uluwatu Tapınak’ın ev sahibi olarak maymunlar kabul ediliyor. Aslında Putu’nun dediğine göre bu ev sahibi ‘Beyaz Maymun’ olarak adlandırdıkları bir maymun. Yani tapınak içerisinde sizden sürekli çanta, yiyecek, telefon ya da gözlük çalma peşindeki maymunlarla pek de ilgilenmiyorlar. Hatta Putu’nun dediğine göre, bu maymunlar aç bırakıldıkları için bu kadar saldırganlar. Adanın her köşesinde bu kadar çok maymun heykeli varken, bu ayrımcılık nedendir anlamadık gerçekten:)

endonezya-bali-balayi-villa-otel-gezi

Tapınak girişinde size verilen sarong’ları belinize bağlıyor, sopaları da maymunlardan kendinizi korumak için elinize alıyorsunuz. 70 metre uzunluğundaki bir kayanın ucunda bulunan tapınak, deniz kenarı efil efil esen bir ormanda yürüyüş yapmak gibi çok keyifli.

bali-adasi-uluwatu-tapinagi

Tapınak ziyaretinizi günbatımı saatlerine denk getirirseniz, 70.000 Rp yani 14 lira ödeyerek, anfi tiyatroda Keçak Dansı izleyebilirsiniz. İnsan sesi dışında hiç bir enstrüman kullanılmayan dansı, kültürel aktivite meraklıları mutlaka görmeli.

Uluwatu Tapınağı Adres ; Southern part of Bali, Pecatu 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %